fbpx
 

Referenssejä

Asiakastyöt toimivat yrityksen kuin yrityksen näyttötöinä siitä, mitä yritys voi tarjoja myös uudelle asiakkuudelle. Jokainen asiakkuus on kuitenkin erilainen. Yhteistyön laajuus riippuu yrityksen tavoitteista, tarpeista ja resursseista. Sentran tavoitteena on löytää sujuvin toimintatapa tehdä yhdessä parempaa, tavoitteellisempaa ja vaikuttavampaa viestintää.

Valitut palat

 

Referenssisivulle on valittu mahdollisimman erilaisia asiakkuuksia osoittamaan Sentran joustavuutta. Yksittäiset työt, pienen yrityksen apu tai suuremman yrityksen viestinnän rakentaminen ovat kaikki mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

Sentran verkkosivusto, ilme ja viestintä

Jokainen yritys tarvitsee itsensä näköisen brändin. Kun Sentran viestintä on yksissä käsissä, voi työn takana seistä sataprosenttisesti. Verkkosivuston tekninen toteutus on tehty yhdessä Webaulan kanssa.

 

Kaikki mitä tältä sivustolta ja muista viestintäkanavista löydät on Sentran perustajan Elina Jacklinin käsialaa. ”Olet aina brändisi näköinen”, totesi eräs tuttu salibandypelissä. Viestinnän voima tulee yhtenäisyydestä. Jo vuosi tuottaa tulosta.

 

Suunnitellaan sinullekin vuodeksi ilmeen ja viestinnän kohennusprojekti.

Viulevan yritystunnus

Viuleva on Vaasassa syntynyt Venäjän kaupan, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijaverkosto. Yrittäjä Riikka Autio pyysi minua suunnittelemaan yritystunnuksen, joka kuvastaisi häntä ja yrityksen palveluja.

 

Riikka kuvaa itseään mustavalkoiseksi. Tunnuksen väriksi valittiin musta, joka on varma valinta ja toimii kaikilla pohjilla. Toki tunnuksesta on myös valkoinen versio. Viulevan ydinosaamista on löytää yrityksen sydän ja arvot, jotka sitten ilmenevät viestinnässä ja toimintatavoissa. Nämä määrittävät rajat, joiden sisällä liikutaan. Rajat ovat rakkautta ja ne luovat turvaa, kuten perinteisesti kasvatuksessakin sanotaan. Rajoiksi asetettiin hakasulkeet, jotka olivat luonnollinen valinta Viulevan kieliosaamisen johdosta. Riikka viestii myös venäjäksi ja Viulevalla on muutenkin Venäjän kaupan osaamista. Venäjätwistin vaikutuksesta myös L-kirjainta rikastettiin venäjänkielen kirjainta kohti. Riikan tapaa yleensä korkokengisssä, ja sekin tunnuksesta löytyy.

Viulevan verkkosivustolle

Nortech

Isossakyrössä toimivan alihankintakonepajan kanssa syksyllä 2018 aloitettu yhteistyö viestinnän ja markkinoinnin ympärillä muodostuu tarpeiden mukaan.

 

”Alun läpikäyntiin ja kevyen suunnitelman tekemiseen meillä meni Elinan kanssa pari tuntia. Aika ketterää”, luonnehtii Nortechin toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas yhteistyömme alkua. Kun tavoitteet on määritelty yhdessä ja nykytila tiedossa on helppo ryhtyä toimiin ja pala palalta lähteä viemään viestintää eteenpäin.

Sisällöntuotantoa: Nortechin vuositavoitteet

Rinta Rottingilla

Tarja Rinta toimii ammattijärjestäjänä ja sisustusneuvojana Isostakyröstä käsin. Kohteita on niin Seinäjoen kuin Vaasankin suunnalla.

 

Markkinointiinsa Tarja kaipasi sparraajaa. Aloitimme tekemällä markkinointisuunnitelman johon hahmottelimme asiakasryhmittäin toimenpiteitä. Tarja hoitaa viestintäänsä itse, mutta tarvittaessa pyytää minua apuun.

 

Yksi tällainen on kiinteistönvälittäjille suunnattu esite muuttonaikaisesta tavaroiden karsimisesta ja uudelleen järjestämisestä. Esite toimii sekä A4-kokoisena että kolmeen osaan taitettuna.

Intravia

Intravia on mentaalivalmennusta Oulussa, Seinäjoella ja Isossakyrössä tarjoava yritys.

 

Yhteistyö yrittäjä Leena Pakosen kanssa sai alkunsa yritystunnuksen uusimisesta. Yritystoiminta oli tullut siihen vaiheeseen, että nykyiset tunnukset eivät enää vastanneet toimintaa. Uuteen tunnukseen Leena toivoi käytettävän keskusornamentiikkaa ja kultaista väriä.

 

Aloitin suunnittelun paperin taittelusta, sillä se kuvasti Leenan työtä saada ihminen löytämään omat vahvuutensa vuosien tuomien kerrosten alta. Elämä taittelee ihmistä kokoon ja lopulta hän unohtaa itsensä. Mentaalivalmennuksen avulla näitä kerrostumia avataan vähitellen ja sisältä löytyy timantti. Tunnuksessa timantti muodostuu keskelle, ylhäältäpäin kuvattuna. Grafiikkana se löytyy sivustapäin kuvattuna i:n pisteenä.

Intravian verkkosivusto

Kyrönmaan lukion esite

Kyrönmaan lukion esitteen toteutukseen sain vapaat kädet lukion rehtori Susanna Pietikäiseltä. Ilmeellisesti toivottiin Isonkyrön oranssin ja kunnan tunnuksessakin olevan ”Tohnin ikkunan” käyttöä.

R. Buckman

Aloitimme markkinointiyhteistyön paikallisen palvelevan rautakaupan kanssa keväällä 2019. Kauppiaana toimiva Teemu Buckman halusi tehostaa viestintää.

 

Ensimmäinen ponnistuksemme oli Kevätpäivän viestinnän järjestäminen.

Buckmanin verkkosivustolle

Kyrönmaan Osteopatia Mika Kangas

Osteopaatti-sairaanhoitaja Mika Kangas perusti Kyrönmaan Osteopatian 12 vuotta sitten. Yritystunnus on kuitenkin jäänyt toteuttamatta.

 

Mika Kankaan nimi sen sijaan on tullut tunnetuksi. Vahva osaaminen ja asiantuntijuus rakentaa vahvaa henkilöbrändiä. Tunnukseen Mika kuitenkin halusi myös yrityksen nimen ja ammattinimikseensä. Näin tunnuksesta muodostui käyntikorttimainen kokonaisuus. ”Kun tähän lisää yhteystiedot, on pikkuilmoitus valmis.”

 

Tunnuksesta on kuitenkin useampi versio. Facebookissa riittää Mikan kuvan kanssa pelkkä Kyrönmaan Osteopatia teksti, ja tunnusta voi käyttää myös ilman ammattinimikkeitä.

 

Osteopaatin työssä kädet ovat suuressa roolissa, joten sijoitin ne selkään, jossa muodostuu myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tasapainoa kuvaava jin & jang -merkki. Selkänikamat yritystunnuksen kuvaosassa erottavat käsittelyn hieronnasta.

 

Tunnuksen fontissa on virtaavuutta, mutta myös välejä, kuten nikamissakin.

 

Yritystunnus suunniteltiin viiden tunnin aikaraamissa, joten yhteisestä sopimuksesta jätimme värit pois.

Kyrönmaan Osteopatian Facebook-sivulle

Sisällöntuotantoa ja toimittajuutta

Olen toiminut freelancer toimittajana ja teen jatkuvasti yksittäisiä tekstejä yrityksille ja muun muassa yritysten asiakaskirjeiksi.

Meidän tarina

Minulla on vahva usko, että pystyn auttamaan monipuolisen osaamiseni avulla yrityksen kuin yrityksen viestintähaasteissa. Sentran konseptin myötä voin käyttää kokemustani ja jokaista taitoani yrityksesi hyväksi. Tarvitset sitten yksittäistä viestintätointa tai laajempaa kokonaisuutta, ota rohkeasti yhteyttä.