fbpx
 

Referenssejä

Monipuolista markkinointi- ja viestintäosaamista eri kokoisille yrityksille

 

Yritysten viestintä ja markkinointi sekä tuotteiden ja palveluiden esille tuominen eri kanavissa ja alustoilla vaatii menestyäkseen ideointia ja suunnittelua, budjetointia ja aikatauluttamista, huolehtimista ja organisointia.

Eliksiiriä viestintään – juuri niin paljon kuin yritys tarvitsee

 

Kun yrityksellä ei ole tarvetta kokoaikaiseen markkinointivastaavaan, saa Sentrasta apua viestinnän tekemiseen.

 

Alla esitellyt työt kertovat Sentran joustavuudesta. Yksittäiset työt, pienen yrityksen apu tai suuremman yrityksen viestinnän rakentaminen ovat kaikki mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

Arton Auto Oy

OSA-AIKAINEN MARKKINOINTIVASTAAVA

 

Arton Auto on vuonna 1989 perustettu vakavarainen täyden palvelun autoliike ja autohuolto Tervajoella Vaasan ja Seinäjoen välillä. Vaihtoautokaupan lisäksi yritys on Hyundain, Renault’n, Dacian, Subarun ja Isuzun jälleenmyyjä sekä valtuutettu merkkihuolto.

 

Arton Autossa asiakkaita palvellaan ammattitaitoisesti, joustavasti ja hyvällä mielellä. Asiakkaat kohdataan reippaalla otteella, auton hankinta tai huolto pyritään sovittamaan asiakkaalle sopivaan aikatauluun. Asiat hoidetaan mahdollisimman sujuvasti järjestykseen.

 

”Elina toimii markkinointivastaavanamme ja huolehtii viestintämme toteuttamisesta. Aloitimme yhteistyön joulukuussa 2019. Yhteistyö on sujuvaa ja mutkatonta.”

 

Arto Ulvinen, toimitusjohtaja, Arton Auto Oy

 

Monikanavainen viestintä avainasemassa

Arton Autossa on tunnistettu aktiivisen viestinnän tärkeys kaupankäynnille: jälleenmyyjien kampanjoiden sekä uusien autojen ja huoltopalveluiden myynnissä voi onnistua vain tekemällä systemaattisesti monikanavaista viestintää.

 

Oman resurssin sijaan Arton Autolle sopiva ratkaisu oli ulkoistaa viestintäpalvelu helposti saavutettavalle Sentralle, jonka kautta käytössä on monipuolinen markkinoinnin suunnittelun ja kehittämisen osaaminen sekä viikoittainen tekeminen. Yrittäjältä yrittäjälle -toimiminen mahdollistaa joustamisen markkinatilanteen mukaan.

Työskentelytavat: Yhdessä suunnittelusta itsenäiseen tekemiseen

Sentra toteuttaa Arton Auton viikoittaista markkinointia ja viestintää itsenäisesti noudattaen kuitenkin asiakkaan kanssa sovittua suunnitelmaa, aikataulua ja budjettia.

 

Viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava Sentran Elina Jacklin tekee töitä Arton Autossa säännöllisesti kahtena päivänä viikossa. Läsnäolo ja parempi saavutettavuus sujuvoittavat tekemistä: paikan päällä käymällä saa helpommin lisätietoa ja kommentteja käynnissä oleviin töihin.

Ulkoistetun viestintäpalvelun hyödyt asiakkaalle

 • Käytössä on monipuolinen markkinoinnin suunnittelun ja kehittämisen osaaminen sekä hands on -tekeminen.
 • Sentran työmäärä joustaa ja asiakas maksaa vain asiakastarpeen mukaan.
 • Ennakkoon sovitut työmäärät ja sisällöt helpottavat suunnittelua ja budjetointia
 • Sentran tehokas itsenäinen työskentely yhdessä sovitun mukaan
 • Brändi-ilmeen yhtenäisyyden valvonta ja kumppaniyhteydet ovat Sentran osaavissa käsissä.
 • Kommenttikierrokset asiakkaan luona ovat tehokkaita ja vähentävät jatkuvia häiriöitä.

Palvelut ja laajuudet

 • Markkinointivastaavan rooli
  • Materiaalien tuottaminen eri kanaviin
  • Ostettujen mainospaikkojen materiaalien oikea-aikainen toimitus
  • Verkkosivuston ylläpito
  • Some-sisältöjen (kuvien ja tekstien) tuottaminen ja julkaisu (Facebook, Instagram, Google)
  • Markkinointikumppanien yhteyshenkilönä toimiminen

 

 • Viikoittaiset työt:
  • Some-julkaisut (kuvat ja tekstit; Facebook, Instagram, Google)
  • Some-mainonta
  • Verkkosivuston ylläpito
  • Lehti-ilmoitukset
  • Digitaaliset mainokset

 

 • Harvemmin kuin viikoittain tehtävät työt:
  • Verkkosivuston sisällön tuotanto ja kehittäminen
  • Google-mainonta
  • Uutiskirje
  • SMS
  • Radiomainokset
  • Markkinoinnin suunnittelu, kehittäminen ja budjetointi
  • Sponsorointi-ilmoitukset
  • Liiketilojen mainokset
  • Markkinointikumppanitapaamiset

Sentran verkkosivusto, ilme ja viestintä

Jokainen yritys tarvitsee itsensä näköisen brändin. Kun Sentran viestintä on yksissä käsissä, voi työn takana seistä sataprosenttisesti. Verkkosivuston tekninen toteutus on tehty yhdessä Webaulan kanssa.

 

Kaikki mitä tältä sivustolta ja muista viestintäkanavista löydät on Sentran perustajan Elina Jacklinin käsialaa. ”Olet aina brändisi näköinen”, totesi eräs tuttu salibandypelissä. Visuaalisen viestinnän voima tulee yhtenäisyydestä ja toistumisesta, jotka rakentavat vahvaa tunnettuutta.

 

Visuaalisen ilmeen ja viestinnän kohennusprojekti kannattaa, jos ilme on päässyt repsahtamaan. Se selkeyttää ja helpottaa viestintätoimien tekemistä jatkossa.

Nortech

Isossakyrössä toimivan alihankintakonepajan kanssa on tehty yhteistyötä viestinnän ja markkinoinnin ympärillä tarpeiden mukaan.

 

Nortechin sivustolta löytyy Elinan kirjoittamia tekstejä.

Sisällöntuotantoa

Intravia

Intravia on mentaalivalmennusta tarjoava yritys.

 

Yhteistyö yrittäjä Leena Pakosen kanssa sai alkunsa yritystunnuksen uusimisesta. Yritystoiminta oli tullut siihen vaiheeseen, että nykyiset tunnukset eivät enää vastanneet toimintaa. Uuteen tunnukseen Leena toivoi käytettävän keskusornamentiikkaa ja kultaista väriä.

 

”Aloitin suunnittelun paperin taittelusta, sillä se kuvasti Leenan työtä saada ihminen löytämään omat vahvuutensa vuosien tuomien kerrosten alta. Elämä taittelee ihmistä kokoon ja lopulta hän unohtaa itsensä. Mentaalivalmennuksen avulla näitä kerrostumia avataan vähitellen ja sisältä löytyy timantti. Tunnuksessa timantti muodostuu keskelle, ylhäältäpäin kuvattuna. Grafiikkana se löytyy sivustapäin kuvattuna i:n pisteenä,” kertoo Elina tunnuksen suunnittelusta.

Intravian verkkosivusto

Makumaria – kuin kotona tehty

 

YRITYSILME l SOMEMAINONTA l VERKKOSIVUSTON SISÄLLÖT l  MARKKINOINNIN SUUNNITTELU

Suosittelen.

”Ihana, kun voin nykyään vain laittaa viestintätyöt Elinalle ja keskittyä itse siihen, mistä itse pidän,” riemuitsee Makumarian yrittäjä Maria Hyvärinen.

Miten yhteistyö toimii.

Maria ja Elina aloittivat yhteistyön syksyllä 2021 joulukaupan materiaalien päivittämisellä. Sittemmin yritysilmettä on rakennettu kuntoon pala palalta tarpeen mukaan aina tapahtumailmeitä myöten.

Makumarian verkkosivustolle

Kyrönmaan lukio

MARKKINOINTI-ILME I ESITE

Tunnukseen sopiva yritysilme somessa ja esitteessä käytettäväksi. Teimme myös mm. markkinointisuunnitelman, tunnukseen sopivan fontin määrittelyn, rollupit, LED-mainokset, lehti-ilmoituksia, someilmeen ja -pohjat sekä kuvassa olevan 9. luokkalaisille jaettavan flyerin.

Viuleva

YRITYSTUNNUS I YRITYSILME

Viulevalle suunniteltu yritystunnus viestii rajojen tärkeydestä. Ilmeessä hyödynnetään yritystunnuksen muotoja.

Rinta Rottingilla

ESITE I MARKKINOINTISUUNNITELMA

Kiinteistövälittäjille tehty esite kertoo eri stailausvaihtoehdot.

Kyrönmaan Osteopatia Mika Kangas

YRITYSTUNNUS Keskiössä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tasapainoa kuvaava jin & jang -merkk.

Yty-Pyykkärit

YRITYSTUNNUS I YRITYSILME I VERKKOSIVUSTON SISÄLTÖ I ESITE I KÄYNTIKORTTI I ILMOITUKSET Yty-Pyykkäreiden yritysilme ja erilaisia toteutuksia sitä hyödyntyäen.

RATI

YRITYSILMEEN KÄYTTÄMINEN I SOMEVIESTINTÄ I ILMOITUKSET Yrityksen kuuloista someviestintää asiasta ja sen vierestä

Isonkyrön Asuntovuokraus

SISÄLLÖNTUOTANTOA I ILMOITUKSIA I MARKKINOINNIN SUUNNITTELUA Isonkyrön Asuntovuokrauksen näkymiseen ja kuulumiseen erilaisia töitä

Isonkyrön 1700-luvun markkinat

 

VERKKOSIVUSTON UUDISTAMINEN I ILMOITUKSET I SOMEKUVAT I ALUEKARTAT

 

Kesälle 2022 uudistettiin Isonkyrön 1700-luvun markkinoiden verkkosivusto, jotta saatiin esiin markkinoiden aito vanhan ajan tunnelma. Uudistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota mobiilikäyttöön. Haitarivalikot säästävät vierittämiseltä mm. vierailijoiden ohjesivulla (Katso tästä)

Tekninen toteutus: Digimarkkinointi Saaga I Ylläpito ja päivitys: 1700-luvun markkinat

Fysiokipinä

YRITYSILME I ESITEITÄ I JULISTEITA I ILMOITUKSIA I SOMEPOSTAUKSIA Erilaisia markkinointiviestintämateriaaleja eri kanaviin.

Isonkyrön Kehitys Oy

YRITYSTARINAT I ILMOITUS Meiltä Isostakyröstä löytyy paljon erilaisia yrityksiä. Klikkaa ja lue Elinan laatimia juttuja.

Sisällöntuotantoa ja toimittajuutta

Elina Jacklin on toiminut myös freelancer-toimittajana ja hän tekee jatkuvasti yksittäisiä tekstejä yrityksille ja muun muassa yritysten asiakaskirjeiksi.

Meidän tarina

Sentra auttaa verkostonsa kanssa ja monipuolisen osaamisen avulla yrityksen kuin yrityksen viestintähaasteissa. Tarvitset sitten yksittäistä viestintätointa tai laajempaa kokonaisuutta, ota rohkeasti yhteyttä.